Tien tips voor je vakantie op Jamaica

Tien tips voor je vakantie op Jamaica

Deel dit artikel

Denk jij bij het horen van het woord Jamaica: “mooie strandbestemming, maar weinig te beleven?”. Dan heb je het mis. In Jamaica heb je naast parelwitte stranden namelijk ontelbaar veel mogelijke uitstapjes en excursies, van culinair tot avontuurlijk en romantisch. Wij maakten voor jou een top tien.

Denk jij bij het horen van het woord Jamaica: “mooie strandbestemming, maar weinig te beleven?”. Dan heb je het mis. In Jamaica heb je naast parelwitte stranden namelijk ontelbaar veel mogelijke uitstapjes en excursies, van culinair tot avontuurlijk en romantisch. Wij maakten voor jou een top tien.

1. Maak een romantische tocht per bamboevlot
Een ideaal uitje om te doen op je huwelijksreis: Het lijkt wel de Jamaicaanse versie van een Venetiaanse gondel. Je privéchauffeur (de “raft captain”) navigeert jouw tweepersoonsvlot van bamboe over de Rio Grande of Martha Brae rivier. Kom helemaal tot rust tijdens deze romantische bamboevlottocht door de tropische omgeving terwijl je geniet van een Red Stripe (Jamaicaans bier) of een kokosnoot.

2. Beklim een waterval bij Dunn’s River Falls 
Dunn's River Falls, nabij Ocho Rios, is de beroemdste waterval van Jamaica. Het water stort er zich over een route van 180 meter, 55 meter naar beneden om vervolgens op het strand in zee te stromen. De watervallen vormen reusachtige, natuurlijke traptreden. Het beklimmen van de waterval is dan ook een onvergetelijke ervaring. Het water heeft geen al te sterke stroming, waardoor je de treden vrij gemakkelijk kunt beklimmen.

3. Zie de spectaculaire rotsduikers bij Rick’s Café 
Rick’s Café is gelegen op de top van een klif en geeft dus een fantastisch uitzicht over de Caraïbische zee. Het is dé beste plek om te genieten van een mooie zonsondergang en verdient dus zeker een plaatsje op je bucket list. Terwijl je geniet van je drankje, de live reggae muziek en de ondergaande zon, kun je er kijken naar de Jamaicaanse rotsduikers die vanaf duizelingwekkende hoogte in het water springen.

4. Bezoek het Bob Marley Museum 
In Kingston is een museum gewijd aan ‘de legende van de reggae’, Bob Marley. Het museum is gebouwd op de plek waar Bob Marley gewoond heeft tot zijn dood in 1981. Zes jaar na zijn overlijden heeft zijn vrouw, Rita Marley, het huis omgevormd tot een museum. Je vindt er naast allerlei persoonlijke spullen ook een fotogalerij, een filmzaal, een gift shop waar je T-shirts, posters en CDs kunt kopen. Een must voor de echte reggae fans.  Je krijgt uitleg van een gids tijdens een rondleiding van iets meer dan een uur.

5. Voel je een filmster in de Blue Lagoon
De Blue Lagoon is een prachtige lagune met blauw water in een romantische tropische omgeving. Het is een van de bekendste toeristische attracties van Port Antonio. De lagune is zo'n 55 meter diep en helderblauw. De blauwe kleur ontstaat door een constante mix van het warme zilte zeewater en koude water dat onderaardse rivieren meebrengen. Maak een tocht per boot of bamboevlot door de Blue Lagoon en langs de in de directe omgeving gelegen Blue Lagoon Villas, waar de film Cocktail met Tom Cruise werd opgenomen.
 

6.  Zipline van de watervallen naar beneden in YS Falls 
YS Falls is een natuurpark, waar je zeven watervallen vindt die uitmonden in natuurlijke waterpoelen. Je kunt er aan lianen slingeren, vanop de rotsen in het water springen, of gewoon lekker zwemmen in de verschillende natuurlijk ontstane zwembaden. Ben je dapper genoeg, klik je dan met een harnas vast aan een zipline en glijd van de top van de bomen over de watervallen naar beneden.

7.  Maak een rit in een Jamaicaanse bobslee op Mystic Mountain 
Mystic Mountain is een avonturenpark dat is opgericht voor toerisme, maar ook om het respect voor het behoud van de natuur te promoten. Je kunt er allerlei activiteiten doen: in een bobslee achtbaan door de groene heuvels zoeven, een zip-line tocht door de heuvels maken, een skilift nemen om rustig te genieten van spectaculaire vergezichten of een bezoek brengen aan de “Hummingbird garden”, een tuin waar je de kolibries kunt observeren in hun natuurlijke habitat. Daarna koel je lekker af in de infinity pool.

8. Zwem met dolfijnen in Dolphins Cove
Zwemmen met dolfijnen staat zowat bij iedereen op nummer één op de bucket list. Bij Dolphins Cove kun je niet alleen met dolfijnen zwemmen, maar ook met roggen. De dolfijnen zitten trouwens niet in een zwembad maar zwemmen rond in de zee. Op die manier kunnen ze blijven genieten van het gezelschap van andere vissen. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, mag je de dieren aaien, er mee zwemmen of je zelfs door hen laten voortduwen in het water. Een onvergetelijke ervaring!

9. Observeer de krokodillen tijdens een Black River Safari
Deze uitstap is ideaal wanneer je het wat rustiger aan wil doen. De Black River is een van de langste rivieren van Jamaica en de habitat van krokodillen, reigers en heel wat exotische vogels. Tijdens een ontspannen privéboottocht over deze rivier kun je de prachtige natuur in je opnemen en kijken naar de vissers op de oever en de dieren om je heen. Met een beetje geluk spot je de krokodillen die zich ook in deze rivier bevinden.

10. Wandel door de Blue Mountains
De Blue Mountains is het grootste berggebied in Jamaica. Ze bevatten het hoogste punt van Jamaica: de Blue Mountain Peak met een hoogte van 2256 meter. Op een heldere dag zonder enige wolk aan de lucht is het mogelijk om vanuit dit gebied Cuba te zien, dat op zo'n 200km ligt. Wandelliefhebbers kunnen mooie trektochten maken in deze mystieke bergen, die sinds 2015 UNESCO werelderfgoed zijn.

Ben je geïnspireerd door deze tips? Het is nog maar het tipje van de ijsberg! Neem gerust contact met ons op voor nog meer reisinformatie of om jouw reis naar Jamaica uit te stippelen.
 
Eveline helpt je graag verder
Eveline helpt je graag verder

Eveline helpt je graag verder

Selectair Maldo Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Marktstraat 12 12
9990 Maldegem