Ontdek de Montenegrijnse Rivièra

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

De Romeinen hadden meer dan gelijk toen ze hun zomerverblijven optrokken langs de stranden van Budva, waar het prettig toeven is. Het oude stadje vormt de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis van onbetreden paden naar natuurgebieden als het oerbos van Biogradska Gora, al anderhalve eeuw beschermd. Hier ook ligt het glasheldere gletsjermeer van Biogradsko. Het bergdorp Kolašin, dat onder de Turken op de karavaanroute lag naar Podgorica, is een ideaal vertrekpunt om de zwarte beboste bergen met een adembenemend uitzicht over het wilde land en de rusteloze rivieren van de verschillende natuurparken in de buurt, te verkennen.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Tivat/Dubrovnik - Budva

Aan de luchthaven haal je je huurwagen af. Daarna rij je verder richting Budva of Tivat. Je overnacht 6 nachten in Hotel Moskva, Hotel Budva of het excellente Regent Porto Montenegro.

Dag 2

Budva

Je ontdekt vandaag Budva, een van de oudste stadjes van de Adriatische kust, bekend om zijn stranden en zijn nachtleven. Het ommuurde Budva werd in de 15e eeuw door de Venetianen gebouwd op een landtong, maar de oorsprong van het plaatsje loopt helemaal terug tot de tijd van de Romeinen. 

Dag 3

Het schiereiland Luštica

Vandaag krijg je een voorsmaakje van de schoonheid van de Baai van Kotor: de ongerepte heuvels van Luštica sluiten de baai in het zuiden af en kijken uit op versterkte haventjes zoals Rose en oude zoutpannen waar o.a. roze flamingo's zich schuilhouden in het vogelreservaat van Solila. Terugkeer via Tivat met zijn prestigieuze jachthaven en luxueuze boetieks.

Dag 4

Het Skadarmeer en Bar

Via Cetinje en Rijeka Crnojevića kom je aan het Meer van Skadar, het grootste vogelreservaat in Europa. Dit is de laatste habitat van de pelikaan op het oude continent.

Dag 5

Cetinje en het Nationaal Park van Lovćen

Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro, een klein en gezellig bergstadje met talrijke musea en het paleis van koning Nicola. Het Nationaal Park van Lovćen herbergt één van de belangrijkste monumenten voor de Montenegrijnen, het mausoleum van Njegoš.

Dag 6

Sveti Stefan en de Baai van Kotor

Een ommetje langs het exclusieve hoteleilandje Sveti Stefan is zeker de moeite waard (toegang enkel mogelijk mits reservatie in o.a. het restaurant). De Baai van Kotor is de meest zuidelijke fjord van Europa en één van de 10 mooiste baaien ter wereld. Kotor ademt met zijn Venetiaanse campaniles een bijzondere zachtheid uit. Een bezoek aan Perast en zijn 2 kleine eilandjes vormen het hoogtepunt van deze reis. 

Dag 7

Terugvlucht Tivat/Dubrovnik – Brussel

Inleveren van je huurwagen op de luchthaven en terugvlucht. Je kan eventueel je verblijf nog een dag verlengen om een uitstap richting het prachtige Dubrovnik te maken.
Caractère
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • huurwagen 
  • hotelovernachtingen 
  • internationale vluchten 
  • maaltijden
  • eigen uitgaven 
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.