Japan Cruise

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Met magische landschappen en eeuwenoude tradities is Japan zonder meer een uitzonderlijke bestemming. Ontdek het land van de rijzende zon in het najaar van 2019 tijdens deze eenmalige begeleide cruise. Van serene heiligdommen tot kleurrijke tempels, elke dag zal je verbaasd worden door Japans wonderlijke schoonheid. Wandel rond in eeuwenoude tuinen, ontdek de wereld van samoerais en ervaar Japans unieke cultuur.

Je cruiseschip tijdens deze reis is de Diamond Princess. Dit premium schip (viersterrenplus-categorie) werd gebouwd in Japan en heeft alle nodige voorzieningen voor een ontspannen en luxueus verblijf. Voor en na de cruise blijven we nog enkele dagen extra in Japan, met inbegrepen uitstappen in Tokyo en Nakamura. Van start tot eind gaat er een Nederlandstalige reisbegeleider mee. Het aantal beschikbare plaatsen voor deze reis is beperkt tot 30 deelnemers. Schrijf dus snel in!

Vertrekdatum: 20 september 2019
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Tokyo

Afspraak op de luchthaven, waar je de begeleider en de andere deelnemers ontmoet. Vlucht naar Tokyo (aankomst de volgende dag).
 

Dag 2

Tokyo

Transfer naar het hotel. Vrije tijd om Tokyo te ontdekken of om uit te rusten in het hotel.

Dag 3

Tokyo

Vandaag worden we ondergedompeld in de Japanse cultuur. We bezoeken in Tokyo onder meer de Asakusa-wijk, de Sensoji-tempel, het Nezu Museum en het luxueuze winkeldistrict Ginza. Tussendoor stoppen we voor een typische lunch in een lokaal restaurant. Vrije avond.

 

Dag 4

Tokyo – Yokohama

Transfer per privébus naar de cruiseterminal, gevolgd door de inscheping. Het schip vertrekt in de late namiddag.

 

Dag 5

Toba (Japan)

Toba ligt op het Shima-schiereiland, bekend voor zijn oesters en parels. De belangrijkste attractie van de regio is het Ise Grand Shrine, een Shinto-heiligdom van ruim tweeduizend jaar oud gewijd aan de zonnegodin Amaterasu.

 

Dag 6

Takamatsu (Japan)

De voornaamste trekpleister van Takamatsu is de historische Ritsurin Tuin, aangelegd in 1625. Omringd door bijzondere bloemen en planten leiden de paadjes je langs kleine meren, paviljoenen, theehuisjes en heuvels. De vijvers zitten vol koi-vissen die maar al te graag naar het oppervlak komen wanneer een bezoeker wat lekkers in het water gooit.

Dag 7

Dag op zee

Vandaag geniet je voluit van de facilieiten van het schip, tijdens een volle dag op zee. 

Dag 8

Busan (Zuid-Korea)

Vandaag bevinden we ons in Busan, de op-één-na grootste stad van Zuid-Korea. Busan biedt een fascinerend inzicht in de Zuid-Koreaanse cultuur, waar nieuw en oud versmelten en waar eeuwenoude tempels in de schaduw staan van hypermoderne wolkenkrabbers. 

Dag 9

Sakaiminato (Japan)

De visserstad Sakaiminato is de toegangspoort tot de aloude Honshu-streek, bezaaid met Shinto-heiligdommen en grafheuvels uit de Prehistorie. In de nabijgelegen stad Matsue bevindt zich Matsue-jō, één van de oudste kastelen in Japan. De burcht, met kenmerkende zwarte muren, behoorde toe aan een clan van de machtige Tokugawa-dynastie. Deze familie heerste ruim 250 jaar over Japan.

 

Dag 10

Kanazawa (Japan)

Kanazawa wordt soms het kleine Kyoto genoemd en is een stad vol historische buurten, prachtige zichten en één van Japans mooiste tuinen. Ooit was de stad thuis van talrijke geisha’s en samoerais. Vandaag kan je nog steeds rondwandelen tussen de goedbewaarde huizen waar zij woonden.

Dag 11

Sakata (Japan)

Sakata is een havenstad in de Yamagata-prefectuur. Deze streek wordt in Japan beschouwd als een verborgen parel omwille van zijn afgelegen, rustige ligging. Rondom Sakata zijn er talrijke bezienswaardigheden, waaronder eeuwenoude pagodes, serene heiligdommen, natuurlijke warmwaterbronnen en adembenemende uitzichten op de omringende bergen.

Dag 12

Dag op zee

Vandaag kan je lekker uitrusten en genieten van alle faciliteiten op het schip tijdens een volledige dag op zee. 

Dag 13

Yokohama – Tokyo

Ontbijt aan boord gevolgd door de ontscheping. Uitstap naar Kamakura. Deze historische stad heeft een rijk verleden en vele bezienswaardigheden. De grootste trekpleister – letterlijk en figuurlijk – is de Grote Boeddha van ruim 11 meter hoog. We bezoeken ook diverse oude tempels en heiligdommen. Terugkeer naar het hotel en vrije avond.
 

Dag 14

Tokyo

Transfer per privébus naar Tokyo Airport. Terugvlucht naar België.
 
SelectTogether
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

4550

per persoon, inclusief transfers
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Vluchten heen/terug in economy class
 • Transfer dag 2: luchthaven –hotel
 • 2 nachten kamer en ontbijt in 4* hotel in Tokyo
 • Excursie dag 3: daguitstap Tokyo (inclusief lunch)
 • Transfer dag 4: hotel – haven
 • 9 nachten cruise in volpension
 • Excursie dag 13: bezoek aan Kamakura
 • Overnachting dag 13 in een 4*-hotel o.b.v. logies
 • Transfer dag 14: hotel – luchthaven
 • Havengelden en Garantiefonds Reizen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Verzekeringen
 • Overige excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien tijdens de cruise ($13,50 p.p. / nacht)
 • Niet vermelde maaltijden
 • Drankenpakket
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.